Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Steps to Make Any-night-of-the-week Crespelle alla Valdostana

Crespelle alla Valdostana.

Crespelle alla Valdostana

Hey everyone, hope you're having an incredible day today. Today, I will show you a way to make a special dish, crespelle alla valdostana. One of my favorites. For mine, I will make it a little bit tasty. This will be really delicious.

Crespelle alla Valdostana is one of the most favored of recent trending foods on earth. It is simple, it's quick, it tastes yummy. It is enjoyed by millions daily. Crespelle alla Valdostana is something which I have loved my entire life. They are fine and they look fantastic.

To begin with this recipe, we must first prepare a few components. You can cook crespelle alla valdostana using 15 ingredients and 4 steps. Here is how you can achieve it.

The ingredients needed to make Crespelle alla Valdostana:

  1. {Get of PER LA BESCIAMELLA:.
  2. {Take of latte.
  3. {Prepare of burro.
  4. {Prepare of farina 00 50 g.
  5. {Make ready of Sale.
  6. {Get of per le crespelle.
  7. {Make ready of farina 00.
  8. {Take of burro 40 g + q.b.
  9. {Make ready of Latte.
  10. {Prepare of uovo.
  11. {Get of tuorlo.
  12. {Get of Sale.
  13. {Make ready of PER IL RIPIENO:.
  14. {Get of prosciutto cotto.
  15. {Make ready of fontina valdostana.

Steps to make Crespelle alla Valdostana:

  1. In una casseruola di media grandezza, sciogliamo il burro e uniamo la farina. Dopo averla lasciata tostare per qualche attimo, spegniamo il fornello e versiamo il latte freddo a filo. Riprendiamo la cottura e portiamo a ebollizione per una decina di minuti, continuando a mescolare con un frusta, onde evitare la formazione di grumi, uniamo un po' di noce moscata..
  2. Adesso prepariamo le crespelle, in una ciotola abbastanza capiente, mescoliamo la farina con il latte a temperatura ambiente. Aggiungiamo le uova, il tuorlo sbattuto e infine il burro fuso, lasciato raffreddare precedentemente..
  3. Lasciamo riposare la pastella ottenuta per almeno 30 minuti, e poi in un padellino si possono iniziare a cuocere le nostre crespelle..
  4. Iniziamo a prepararle, mettiamo all'interno di ogni crespella il prosciutto cotto e la fontina tagliata a dadini.Trasferiamole in una pirofila e ricopriamole con la besciamella, aggiungiamo un fiocco di burro sopra ogni crêpes alla valdostana e lasciamo che cuociano per circa 10 minuti nel forno preriscaldato a 200°..

So that is going to wrap this up with this exceptional food crespelle alla valdostana recipe. Thank you very much for reading. I'm confident you can make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

Post a Comment for "Steps to Make Any-night-of-the-week Crespelle alla Valdostana"