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Step-by-Step Guide to Prepare Speedy RISOTTO AI FICHI SECCHI, VINCOTTO E PECORINO

RISOTTO AI FICHI SECCHI, VINCOTTO E PECORINO.

RISOTTO AI FICHI SECCHI, VINCOTTO E PECORINO

Hey everyone, I hope you're having an amazing day today. Today, I'm gonna show you how to prepare a distinctive dish, risotto ai fichi secchi, vincotto e pecorino. One of my favorites. This time, I am going to make it a little bit unique. This will be really delicious.

RISOTTO AI FICHI SECCHI, VINCOTTO E PECORINO is one of the most popular of current trending foods on earth. It's appreciated by millions every day. It's simple, it's quick, it tastes yummy. RISOTTO AI FICHI SECCHI, VINCOTTO E PECORINO is something which I have loved my whole life. They are fine and they look wonderful.

To get started with this recipe, we must prepare a few components. You can cook risotto ai fichi secchi, vincotto e pecorino using 11 ingredients and 10 steps. Here is how you cook it.

The ingredients needed to make RISOTTO AI FICHI SECCHI, VINCOTTO E PECORINO:

  1. {Take of riso Carnaroli.
  2. {Get of fichi secchi.
  3. {Make ready of Pecorino grattugiato.
  4. {Take of brodo vegetale.
  5. {Take of cipolla.
  6. {Make ready of noce di burro.
  7. {Prepare of vino bianco.
  8. {Get of Sale.
  9. {Get of Vin cotto.
  10. {Make ready of Olio evo.
  11. {Prepare of lt succo d'uva rossa (per il vincotto).

Steps to make RISOTTO AI FICHI SECCHI, VINCOTTO E PECORINO:

  1. Tritate finemente la cipolla e fatela rosolare in padella con un filo di olio evo..
  2. Fate tostare il riso, e sfumate con il vino bianco..
  3. Iniziate la cottura del riso con un mestolo di brodo alla volta..
  4. Tagliate nel frattempo i fichi a pezzettini..
  5. Superata metà cottura del riso, versate i fichi e mescolate..
  6. A fine cottura unite il burro, il pecorino e due cucchiai di vin cotto e mantecate a fuoco spento..
  7. Lasciate riposare qualche minuto e servite il risotto caldo e cremoso..
  8. Per il vin cotto non avendo il mosto, l'ho preparato con 1 lt di succo di uva nera e un cucchiaio di zucchero di canna..
  9. Fatto bollire in un pentolino a fuoco dolce fino a ridurre a 1/4 del suo volume..
  10. Il vincotto sarà pronto quando sarà denso e filante, proprio come il miele..

So that's going to wrap it up for this special food risotto ai fichi secchi, vincotto e pecorino recipe. Thank you very much for reading. I am sure you can make this at home. There is gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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