Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Steps to Make Ultimate Gnocchi di Ceci

Gnocchi di Ceci.

Gnocchi di Ceci

Hey everyone, it is Brad, welcome to our recipe site. Today, I will show you a way to make a distinctive dish, gnocchi di ceci. One of my favorites food recipes. For mine, I'm gonna make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Gnocchi di Ceci is one of the most popular of recent trending foods on earth. It is appreciated by millions every day. It's easy, it is fast, it tastes delicious. Gnocchi di Ceci is something that I've loved my whole life. They're fine and they look wonderful.

To begin with this particular recipe, we must first prepare a few components. You can cook gnocchi di ceci using 10 ingredients and 6 steps. Here is how you cook it.

The ingredients needed to make Gnocchi di Ceci:

  1. {Make ready of Per gli gnocchi:.
  2. {Take of ceci cotti sgocciolati.
  3. {Get of farina di mais.
  4. {Prepare of farina di riso.
  5. {Make ready of olio extravergine d’oliva.
  6. {Take of Acqua.
  7. {Take of Per il condimento:.
  8. {Get of noci di burro salato.
  9. {Make ready of salvia fresca.
  10. {Take of Pepe macinato fresco.

Steps to make Gnocchi di Ceci:

  1. Mettete i ceci in un mixer e frullateli finemente. Unite le farine, l’olio e, gradualmente, l’acqua. Il quantitativo dipenderà dal grado di assorbimento delle farine..
  2. Impastate fino a ottenere un composto omogeneo e compatto. Copritelo con una pellicola e fatelo riposare in frigo per circa mezz’ora..
  3. Quando il panetto avrà riposato potete creare gli gnocchi. Tagliate dei piccoli pezzi di impasto create dei cordoncini e tagliateli in tronchetti più piccoli. Se desiderate, rigateli con un riga gnocchi o con i rebbi di una forchetta e posizionateli su un piano leggermente infarinato e, possibilmente, di legno..
  4. Una volta pronti gli gnocchi, mettete a bollire l’acqua per cuocerli e in una casseruola ampia da poterli condire fate sciogliere, a fuoco dolce, il burro salato con dentro la salvia..
  5. Appena l’acqua bolle, salatela, abbassate la fiamma e calate gli gnocchi. Alzate la fiamma per far riprendere il bollore e quando gli gnocchi verranno a galla saranno cotti..
  6. Prelevateli con una schiumarola e passateli nella casseruola col burro sciolto e la salvia. Aggiungete il pepe, mantecate velocemente e servite..

So that is going to wrap this up with this exceptional food gnocchi di ceci recipe. Thank you very much for reading. I'm sure that you will make this at home. There is gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

Post a Comment for "Steps to Make Ultimate Gnocchi di Ceci"