Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Recipe of Speedy Gnocchi di Ceci

Gnocchi di Ceci.

Gnocchi di Ceci

Hello everybody, I hope you're having an incredible day today. Today, I'm gonna show you how to prepare a distinctive dish, gnocchi di ceci. It is one of my favorites food recipes. For mine, I will make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Gnocchi di Ceci is one of the most favored of recent trending foods in the world. It's enjoyed by millions every day. It's easy, it is fast, it tastes delicious. Gnocchi di Ceci is something which I've loved my entire life. They are nice and they look wonderful.

To begin with this particular recipe, we have to first prepare a few components. You can have gnocchi di ceci using 10 ingredients and 6 steps. Here is how you can achieve that.

The ingredients needed to make Gnocchi di Ceci:

  1. {Make ready of Per gli gnocchi:.
  2. {Prepare 240 gr of ceci cotti sgocciolati.
  3. {Make ready 100 gr of farina di mais.
  4. {Get 50 gr of farina di riso.
  5. {Take 20 ml of olio extravergine d’oliva.
  6. {Get q.b of Acqua.
  7. {Prepare of Per il condimento:.
  8. {Get 2 of noci di burro salato.
  9. {Take qualche foglia of salvia fresca.
  10. {Take q.b of Pepe macinato fresco.

Instructions to make Gnocchi di Ceci:

  1. Mettete i ceci in un mixer e frullateli finemente. Unite le farine, l’olio e, gradualmente, l’acqua. Il quantitativo dipenderà dal grado di assorbimento delle farine..
  2. Impastate fino a ottenere un composto omogeneo e compatto. Copritelo con una pellicola e fatelo riposare in frigo per circa mezz’ora..
  3. Quando il panetto avrà riposato potete creare gli gnocchi. Tagliate dei piccoli pezzi di impasto create dei cordoncini e tagliateli in tronchetti più piccoli. Se desiderate, rigateli con un riga gnocchi o con i rebbi di una forchetta e posizionateli su un piano leggermente infarinato e, possibilmente, di legno..
  4. Una volta pronti gli gnocchi, mettete a bollire l’acqua per cuocerli e in una casseruola ampia da poterli condire fate sciogliere, a fuoco dolce, il burro salato con dentro la salvia..
  5. Appena l’acqua bolle, salatela, abbassate la fiamma e calate gli gnocchi. Alzate la fiamma per far riprendere il bollore e quando gli gnocchi verranno a galla saranno cotti..
  6. Prelevateli con una schiumarola e passateli nella casseruola col burro sciolto e la salvia. Aggiungete il pepe, mantecate velocemente e servite..

So that is going to wrap it up for this special food gnocchi di ceci recipe. Thank you very much for your time. I am sure that you will make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

Post a Comment for "Recipe of Speedy Gnocchi di Ceci"