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Easiest Way to Prepare Award-winning RISOTTO AI FICHI SECCHI, VINCOTTO E PECORINO

RISOTTO AI FICHI SECCHI, VINCOTTO E PECORINO.

RISOTTO AI FICHI SECCHI, VINCOTTO E PECORINO

Hello everybody, it's me again, Dan, welcome to my recipe site. Today, I'm gonna show you how to prepare a special dish, risotto ai fichi secchi, vincotto e pecorino. One of my favorites. This time, I will make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.

RISOTTO AI FICHI SECCHI, VINCOTTO E PECORINO is one of the most favored of current trending foods in the world. It is appreciated by millions daily. It's simple, it is fast, it tastes delicious. RISOTTO AI FICHI SECCHI, VINCOTTO E PECORINO is something which I've loved my whole life. They are nice and they look wonderful.

To begin with this recipe, we must prepare a few ingredients. You can cook risotto ai fichi secchi, vincotto e pecorino using 11 ingredients and 10 steps. Here is how you cook that.

The ingredients needed to make RISOTTO AI FICHI SECCHI, VINCOTTO E PECORINO:

  1. {Get 180 gr. of riso Carnaroli.
  2. {Take 4 of fichi secchi.
  3. {Take 50 gr. of Pecorino grattugiato.
  4. {Take q.b of brodo vegetale.
  5. {Make ready 1/2 of cipolla.
  6. {Prepare 1 of noce di burro.
  7. {Get 1/2 bicchiere of vino bianco.
  8. {Get q.b of Sale.
  9. {Get 2 cucchiai of Vin cotto.
  10. {Take q.b of Olio evo.
  11. {Make ready 1 of lt succo d'uva rossa (per il vincotto).

Instructions to make RISOTTO AI FICHI SECCHI, VINCOTTO E PECORINO:

  1. Tritate finemente la cipolla e fatela rosolare in padella con un filo di olio evo..
  2. Fate tostare il riso, e sfumate con il vino bianco..
  3. Iniziate la cottura del riso con un mestolo di brodo alla volta..
  4. Tagliate nel frattempo i fichi a pezzettini..
  5. Superata metà cottura del riso, versate i fichi e mescolate..
  6. A fine cottura unite il burro, il pecorino e due cucchiai di vin cotto e mantecate a fuoco spento..
  7. Lasciate riposare qualche minuto e servite il risotto caldo e cremoso..
  8. Per il vin cotto non avendo il mosto, l'ho preparato con 1 lt di succo di uva nera e un cucchiaio di zucchero di canna..
  9. Fatto bollire in un pentolino a fuoco dolce fino a ridurre a 1/4 del suo volume..
  10. Il vincotto sarà pronto quando sarà denso e filante, proprio come il miele..

So that's going to wrap it up for this special food risotto ai fichi secchi, vincotto e pecorino recipe. Thank you very much for reading. I am confident you will make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

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